Κάποτε το Βιβλιόσπι(ρ)το μιλούσε για κάποια (Σχολική) Βιβλιοθήκη. Αυτό έληξε στις 31/8/2011. Τώρα μιλάει για άλλα. Η αγάπη για κάποια πράγματα δεν έχει ημερομηνία λήξης


Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου: "LOGICOMIX". Από μαθητή της Γ' γυμνασίου

Ένας από τους νέους τίτλους της συλλογής μας φέτος είναι και το LOGICOMIX, το πολυβραβευμένο Graphic Novel, του Απόστολου Δοξιάδη. Πήγε πολύ καλά εδώ στις πωλήσεις, έεε,συγγνώμη, στους δανεισμούς δηλαδή,και σας το παρουσιάζει ο στενός μας συνεργάτης Γιώργος Κοντογεωργίου.

LOGICOMIX
Μετά το ντεμπούτο του ως συγγραφέας με το βιβλίο του «Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκάλντμπαχ», ο Αλέξανδρος Δοξιάδης επιστρέφει με ένα νέο, ανατρεπτικό μυθιστόρημα: το LOGICOMIX.
Η ιστορία του ενλόγω βιβλίου εκτυλίσσεται γύρω από τη ζωή του μεγάλου επιστήμονα της λογικής Μπέρναρντ Ράσελ και την απελπισμένη του προσπάθεια να φτάσει στην προσωπική του Ιθάκη: να καταφέρει να στηρίξει τα σύγχρονα μαθηματικά σε μία λογική βάση. Η πλοκή, ένας συνδυασμός έντονου συναισθηματισμού και μαθηματικών στοιχείων, θα οδηγήσει τον αναγνώστη σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της λογικής, ενώ η ευφυέστατη τεχνική του in media res που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας θα τον κάνει να μη θέλει να ξεκολλήσει από τις σελίδες αυτού του συναρπαστικού μυθιστορήματος.

Τέλος, ο απροσδόκητος τρόπος με τον οποίον λαμβάνει τέλος η προσωπική ιστορία του Ράσελ θα αφήσει έκπληκτο τον αναγνώστη και θα του προσφέρει τροφή για σκέψη.
Ίσως, όμως, ο κυριότερος λόγος για τον οποίον αυτό το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία είναι ο επιτυχέστατος συνδυασμός μαθηματικής λογοτεχνίας και κόμιξ, που είχε ως αποτέλεσμα την απλούστευση των σχετικά δύσκολων μαθηματικών εννοιών που χρησιμοποιούνται στο LOGICOMIX.

Όντως, το ευφυές σχέδιο και ο έντονος χιουμοριστικός χαρακτήρας αυτού του βιβλίου μετατρέπει την περίπλοκη ιστορία των άκαρπων αποπειρών των μαθηματικών του εικοστού αιώνα να θέσουν μια λογική βάση στην αποκαλούμενη «κορωνίδα των επιστημών» σε ένα σχετικά ελαφρύ και ιδιαίτερα ευχάριστο ανάγνωσμα, που μπορεί να απολαύσει ο μέσος αναγνώστης- αν φυσικά υπάρχει τέτοιο πλάσμα!

Γιώργος Κοντογεωργίου, Γ' τάξη 39 γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: